perjantai 1. marraskuuta 2019

Tilasommittelun tehtävä: Varjoja ja valoja

Ensimmäinen ajatus tehtävänannon saatuani oli, että mitä ihmettä mä keksin. Itse tuotos piti olla joko valkoinen tai läpinäkyvä. Muistin, että kotoa löytyisi valmiina iso kasa valkoisia pillejä, joten päätin, että pilleistä alan kehitellä jotain. 

Prosessi oli aavistuksen työläs, vaati pitkää pinnaa ja pikkutarkkuutta ja jalostuikin hieman matkan varrella. Pillijonon muodon sain teippaamalla pillit lattialle kolmesta vaaka-A4-paperista tehdyn "aallon" päälle. Tämän teipatun pilliaallon ompelin yksitellen toisiinsa kiinni sekä alhaalta että ylhäältä, jotta sain lopulta irroitettua teipin ja pillit pysymään oikeassa järjestyksessä suunnittelemaani labyrinttiä varten. 

Alla on kuvia työvaiheista sekä lopullinen tuotos eri kuvakulmista ja eri valoissa kuvattuna. Tämän projektin esittelemisen jälkeen oli hyvä fiilis jäädä viettämään ensimmäistä syyslomaa.

Tilasommittelun tehtävänanto


työvaiheita

työvaiheita
Ensimmäisen tilan valmistuttua kokeilin toiseen tilaan toisenlaista tekniikkaa, jossa ensin rei'itin jokaiseen pilliin pieniä reikiä, jotta valot ja varjot pääsisivät liikkumaan eri tavalla. Näitä pillejä en ommellut toisiinsa kiinni vaan liimasin paikoilleen järjestyksessä.

työvaiheita 

Valmis!

valo asetettu tulemaan työn takaa





Jatkotehtävänä sai suunnitella oman tilasommittelutyön fiiliksestä tuotoksen kuviteltuun näyttelytilaan. Itse päädyin näyttelytyössä käyttämään pillien muotoa putkiloiden muodossa. Katosta roikkuisi jättimäisiä väriputkiloita ja tein suunnitelman kolmella eri värimaailmalla. Leikkauskuviin valitsin harmillisesti väärän kuvakulman, kun oven karmit näyttävät kuvissa kuuluvan "taideteokseen".
Tehtävänanto

Pohjapiirros näyttelytilasta, jossa taideteos roikkuu puolittain
kattoikkunan alla, jolloin valo pääsee osumaan tuotokseen eri
eri suunnista. 

Ihmisten viereiset pystyviivat ovat siis oviaukko,
eivät kuulu "taideteokseen"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti